Mijn kruipruimte is nat/vies, komen jullie wel installeren?

Onze installateurs werken altijd volgens de geldende ARBO-normen om hun en jouw veiligheid te waarborgen. Een natte of vuile kruipruimte brengt veiligheidsrisico's met zich mee, dus in de meeste gevallen wordt de installatie niet uitgevoerd als er risico’s aan verbonden zijn.

  • Waar de kruipruimte in ieder geval moet voldoen is:
    Deze moet toegankelijk zijn via een luik of deur.
  • Er moet voldoende ruimte zijn om in te werken (minimaal 40 cm werkhoogte).
  • Geen puin / isolatiebolletjes etc op de bodem. De bodem moet zichtbaar zijn.
  • De ruimte is droog.

Let op, als tijdens de schouwing is aangegeven dat de kruipruimte voldoet aan bovenstaande eisen, maar bij aankomst blijkt dat dit niet het geval is, kan de installatie niet doorgaan en brengen wij no show kosten in rekening.

 

Staat er water in de kruipruimte?
Als er ook maar een laagje water in de kruipruimte staat, is het niet verantwoord om te komen installeren. We komen namelijk in contact met elektra en het risico op elektrocutie of kortsluiting is zeer hoog. Het water moet worden weggehaald voor de installatie, want anders kunnen wij de installatie niet voltooien.

 

De kruipruimte is vochtig
In dit geval kunnen we hier werken, maar moeten we extra voorzorgsmaatregelen nemen om veilig te werken. Er kunnen namelijk ook schadelijke gassen in de kruipruimte aanwezig zijn.

 

De kruipruimte is vuil
Ook in deze situatie kunnen we werken in de kruipruimte met inachtneming van voorzorgsmaatregelen. We doen altijd ter plaatse nog een laatste veiligheidscheck om te bepalen of het veilig is om te werken in de kruipruimte.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
- -

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Onze klantenservice helpt je graag!
Stuur ons je vraag
- -