Ik heb de indruk dat ik meer getankt heb dan er in mijn tank past.

Het komt wel eens voor dat het lijkt alsof het aantal liters niet klopt met de inhoud van je tank. Graag informeren wij je over de mogelijke oorzaak hiervan.

Grootte tank
De daadwerkelijke tank in een auto is altijd groter dan aangegeven in het onderhoudsboekje. Dit is zo omdat er om veiligheidsredenen altijd een bepaalde hoeveelheid lucht in de tank moet zitten. Ook heeft iedere auto een overloopbuis. Het overtollige brandstof komt dan niet in de tank terecht maar wordt via de overloopbuis uit je auto gelaten. 

IJking
Onze pompen worden ieder jaar, volgens wettelijke voorschriften, door een erkend bedrijf geijkt. Een onafhankelijke instantie die de controle op de ijkwet handhaaft voert bovendien regelmatig onaangekondigde controles uit.

Agentschap Telecom
Indien je twijfelt aan de juistheid van de pomp, kan je contact opnemen met Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken. Deze verzorgt het toezicht op de naleving van o.a. de metrologische wetgeving (de Metrologiewet).

Agentschap Telecom heeft als belangrijkste functie de bescherming van de consument en kan ook alleen door consumenten worden ingeschakeld. Meer infomatie over Agentschap Telecom vind je op  www.agentschaptelecom.nl.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 5 van 11
- -

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Onze klantenservice helpt je graag!
Stuur ons je vraag
- -