Waarom zijn er geen plastic handschoentjes meer?

Uitfaseren plastic wegwerphandschoentjes.
Bij Tango ​wordt het gebruik van de plastic wegwerphandschoentjes uitgefaseerd. Je zult merken dat de houders binnenkort worden verwijderd, indien dat nog niet het geval is. Daarmee volgen wij de maatregelen van de Rijksoverheid om plastic zwerfafval te voorkomen. 

Functioneel
Van oudsher waren deze plastic handschoentjes bedoeld om de handen schoon te houden i.v.m. het nadruppelen van brandstof vanuit het vulpistool. Wij hebben nu landelijk "drip free nozzles". Dat wil zeggen dat er geen brandstof naar beneden naar het handvat druipt nadat het vulpistool terug in de houder is geplaatst. Voor die functie zijn plastic handschoentjes niet meer nodig. 

Duurzaamheid
Het gebruik van plastic handschoentjes is niet meer van deze tijd. Bij meerdere winkels en supermarkten wordt al minder vaak een plastic tas aangeboden bij een aankoop. En is de verkoop van bepaalde plastic wegwerp producten niet meer toegestaan. Wij gaan mee met die trend en hebben nu bij al onze stations een duurzaam en milieuvriendelijke oplossing gevonden in de vorm van "drip free nozzles". 

Regels voor wegwerpplastic
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/afval/regels-voor-wegwerpplastic

 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 14 van 18
- -

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Onze klantenservice helpt je graag!
Stuur ons je vraag
- -