Ik wil e85 of biodiesel tanken bij Tango.

Wij volgen de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen met veel interesse, maar op dit moment hebben wij nog geen concrete plannen om op onze tankstations biodiesel of e85 te gaan verkopen.


Toevoeging van biobrandstoffen
Benzine en diesel die aan de pomp verkrijgbaar zijn bevatten naast koolwaterstoffen uit aardolie-raffinage ook biobrandstoffen. Vanaf 1 okotber 2019 zal op alle Tango tankstations Euro 95 E10 verkrijgbaar zijn. Hierin zit tot maximaal 10% duurzame bio-ethanol. Bio-ethanol is alcohol gemaakt uit afval en/of landbouwgewassen. Het is een biobrandstof en moet voldoen aan Europese duurzaamheidsregels. E10 zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot van benzine minder wordt omdat door de toevoeging van meer biobrandstof minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Dit is beter voor het milieu.  

Brandstofkwaliteit en gehalte aan biobrandstoffen
De kwaliteit van benzine en diesel moet voldoen aan de Europese richtlijn brandstofkwaliteit en voldoet in algemene zin aan de door auto- en brandstoffabrikanten binnen Europa overeengekomen kwaliteitsstandaarden (NEN-EN 228 voor benzine en NEN-EN 590 voor diesel). Naast andere kwaliteitseisen zijn ook de maximum percentages biobrandstoffen in de benzine en diesel daarin vastgelegd.


De meest gebruikte biobrandstoffen zijn ethanol in benzine en biodiesel (FAME) in diesel, maar ook andere geschikte biobrandstoffen zijn toegestaan.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
- -

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Onze klantenservice helpt je graag!
Stuur ons je vraag
- -