Er is een bedrag van 125, 150 of 200 euro gereserveerd op mijn rekening

Brandstof
Als je tankt bij een onbemand tankstation in Nederland met een bankpas of creditcard, dan reserveert jouw bank een bedrag tot € 200,- om de uiteindelijke betaling te garanderen: 

  • Bankpas: tot € 200,00
  • Visa + Mastercard: tot € 200,00
  • American Express: tot € 150,00

Indien het saldo lager is, dan wordt een deel van het restsaldo gereserveerd voor de tankbeurt. Dat heet een pre-autorisatie. Jouw bank blokkeert dit bedrag tijdelijk op uw eigen rekening. Normaal gesproken geeft de bank dit bedrag direct na het beëindigen van de tankbeurt weer vrij.

Storing betalingsverkeer
Indien er een (korte) storing in het betalingsverkeer is, kan het voorkomen dat de reservering langer vast blijft staan. Je ziet dat dan op jouw online betalingsoverzicht, meestal aangeduid met een *. Dit kan enkele minuten duren, in sommige gevallen een paar dagen. Het kan ook zo zijn dat de reservering na het opnieuw laden van uw internetpagina weer verdwenen is, omdat de betaling inmiddels op de juiste wijze is verwerkt. Indien dit niet het geval is, adviseren wij je om contact op te nemen met uw bank. Alleen jouw bank kan de reservering opheffen.


Hieronder vind je de directe link naar de contactgegevens van de bekende banken:

ABN Amro Bank

ING Bank

Rabobank

SNS Bank

ASN Bank

Regio Bank

Triodos Bank

Knab

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 5 van 12
- -

Heb je geen antwoord gevonden op je vraag?

Onze klantenservice helpt je graag!
Stuur ons je vraag
- -